08
06
Rizses hús
- Vegyünk fél kg sertés combot (igény szerint cserélhető), vágjuk fel kockákra. Aprózzunk fel egy nagyobb vagy két kisebb fej hagymát, kevés zsíron dinszteljük meg. (Igény szerint a hagyma előtt mehet felvágott szalonna is bele.)
- Jöhet a hús, készítsünk alap pörköltet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, kevés vizet töltsünk rá vissza.
- Mehet még két-három babérlevél, felvágott egy fej paradicsom, egy paprika és három gerezd fokhagyma.
- Amikor a hús elkészül (kb 20-30 perc), fogjunk egy teásbögrét (kb 2 dl), töltsük meg rizzsel, és borítsuk rá a húsra. Keverjük össze, kicsit pirítsuk össze, majd öntsük fel két bögre vízzel.
- Fedjük le, innen már ne kavargassuk, hagyjuk lassú tűzön a vizet elfőni.
- Ecetes almapaprikával, kovászos uborkával, hideg rozéfröccsel fogyasszuk kockás abrosz felett.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr264571086
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.